Skip to main content

Tips til rengøring af køkken

Tips til rengøring af køkken

Køkkenet er hjemmets hjerte. Så at holde det rent og ryddeligt bliver den højeste prioritet for enhver husstand. Men i modsætning til andre områder i hjemmet omfatter rengøring af køkkenet meget mere end blot aktiviteter som støvsugning, fejning og at tørre støv af for at holde det skinnende rent og sikkert for din familie.
En af hovedårsagerne er, at fødevarer og madlavningsmaterialer tiltrækker mikrober. køkkenet kan indeholde flere bakterier end noget andet sted i hjemmet, lige fra spildt fedtet mad til krydskontamineringer og madrester.
For at især at målrette indsatsen mod dette tilbyder Lysol produkter, der kan hjælpe dig og din familie med at forblive beskyttet mod køkkenmikrober og mange andre fødevarebårne sygdomme. 

 

1. Ved du virkelig, hvordan man gør et køkken ordentligt rent?

Effektiv rengøring af køkkenet kræver øvelse, men når du først ved, hvordan man rengør et køkken, vil du nemt kunne vedligeholde det. Læs videre for at finde ud af, hvordan du foretager en dybdegående rengøring af dit køkken og samtidig fjerner 99,9 % af mikroberne. 


Overflader

  • Spray overflader fra top til bund med et rengøringsmiddel til køkkenoverflader som Lysol Køkkenrengøring Trigger (i henhold til instruktionerne på pakken)
  • Lad det virke i 5 minutter, og skyl derefter
  • Du kan roligt bruge Lysol Køkkenrengøring Trigger til at rengøre bordplader, gulvmaterialer, metaller (undtagen aluminium, messing og kobber) og malede overflader

 

Store apparater

  • Rengør komfuret med et affedtningsmiddel
  • Tag om nødvendigt brænderne ud for at rengøre dem separat

 

Forsigtig: Før gaskomfuret rengøres, skal gasindgangen slukkes for at sikre, at der ikke er lækage. Læg brænderne tilbage på deres oprindelige plads og geninstaller knapperne korrekt for at undgå ulykker.

 

2. Sådan rengør du dit køkkenbord og skraldespand

Køkkenet er et sted for samtaler, familiemåltider, håndværk og meget mere. Det bliver derfor altid bydende nødvendigt at holde det rent og endda også fjerne 99,9 % af mikroberne.

Sådan rengøres bordplader

Da dine bordplader ofte kommer i kontakt med mad og derfor mikrober, er det vigtigt at være opmærksom på også at rengøre dem. Og dertil anbefaler vi Lysol Køkkenrengøring Trigger.


Trin 1 – Spray bordpladen, indtil den er våd.
Trin 2 – Lad det sidde i 5 minutter.
Trin 3 – Skyl alle overflader, der kommer i kontakt med fødevarer, med vand efter brug.

 

Sådan rengør du din skraldespand

Det siger sig selv, at der lever mikrober i og omkring din skraldespand. Så her er nogle tips til ikke kun at rengøre den men også fjerne 99,9 % af mikroberne. 

 

- Brug en skraldepose med låg til at holde ubehagelige lugte indesluttet
- Vælg en mindre skraldespand og prøv at tømme den dagligt

Og når det er tid til at rengøre og fjerne mikrober fra din skraldespand, skal du huske at bruge Lysol Universalrengøring Trigger.

Trin 1 – Spray indvendigt og udvendigt på skraldespanden samt låget.
Trin 2 – Lad det sidde i op til 5 minutter.
Trin 3 – Tør af.


Bemærk, at du dagligt skal spraye ydersiden af skraldespanden og låget med Lysol Universalrengøring Trigger. Og hver gang du går ud med skraldet, skal du spraye indersiden af skraldespanden med dette produkt, før du lægger en ny pose i.

 

3. Sådan rengøres skærebrætter

Når det drejer sig om køkkenet, er det ikke nok at tørre overfladerne af. Det fjerner ikke grobunden for bakterier. Du er derfor nødt til at gøre grundigt rent.

 

Tips til at holde dine skærebrætter rene

  • Lufttør altid dit skærebræt, når du er færdig med at vaske det, i stedet for at sætte det på plads med det samme.
  • Kassér skærebrætter, der bliver alt for slidte med tiden, da disse riller kan skjule dårlige bakterier.

 

Plastikskærebrætter

Plastik er ikke porøst, hvilket betyder, at du kan vælge at vaske det i hånden. Alternativt kan du også vælge Lysol Køkkenrengøring Trigger til sikker brug, men husk at skylle grundigt.

 

Sådan rengøres plastikskærebrætter

Trin 1: Påfør på overfladen, indtil den er helt våd.
Trin 2: Tør af med en ren klud eller svamp.
Trin 3: Skyl dit skærebræt med vand, når det er færdigt.

Bemærk venligst: Brug altid Lysol-produkter som anvist på etiketten. 

 

4. Sådan rengøres en køkkenvask

Din køkkenvask indeholder en masse rod. Fra snavsede tallerkener og madspild til en enorm ophobning af bakterier. Sørg for at være ekstra opmærksom på det, mens du rengør og vasker det op.

 

Se vores guide nedenfor for tips og tricks fra Lysol til rengøring af alle slags køkkenvaske.

Den bedste måde at rengøre en vask af rustfrit stål på
Køkkenvaske af rustfrit stål er gode, fordi de er billige og nemme at vedligeholde, men hvis de ikke bliver passet ordentligt, kan de blive ridsede, og det kan fremskynde væksten af bakterier. I sådanne situationer anbefaler vi Lysol Køkkenrengøring Trigger, som skærer gennem de hårdeste pletter, fjerner 99,9 % af mikroberne og er helt sikker at bruge. 
 

Trin 1: Spray i og omkring vasken og lad det sidde i 5 minutter.
Trin 2: Hæld varmt vand over overflader, der kommer i kontakt med fødevarer, for at skylle.
Trin 3: For at forhindre vandpletter på køkkenvaske af rustfrit stål skal du afslutte med at tørre den grundigt med en blød klud.
Trin 5: Spray og rengør også afløbet.

Bemærk venligst: Brug altid Lysol-produkter som anvist på etiketten 

 

Den bedste måde at rengøre en porcelænsvask på

Lysol Køkkenrengøring Trigger er også fantastisk til at rengøre hvidt porcelæn. 


Trin 1: Påfør på overfladen, indtil den er grundigt våd, og lad det sidde i 5 minutter før aftørring.
Trin 2: Skyl alle overflader, der kommer i kontakt med fødevarer, med vand efter brug.

Bemærk venligst: Brug altid Lysol-produkter som anvist på etiketten.

 

5. Køkkenhygiejne: Hold hænderne rene

Dine hænder er som regel noget af det første, der kommer i kontakt med andre genstande. God håndhygiejne er i høj grad med til at forhindre spredning af bakterier.
Hvornår skal vi vaske hænder i køkkenet?

  • Før og efter tilberedning af mad
  • Efter håndtering af rå fødevarer
  • Efter tømning af affaldet
  • Efter vask eller aftørring af overflader
  • Hvis du hoster eller nyser, mens du tilbereder mad, skal du vaske hænderne og tørre alle kontaminerede overflader af